OE-träff 2023 på Ostkusten

Vi var kallade till OE-träff i Finnhamn 19–20/8. Eftersom vi var med förra året var det med stor förväntan vi stävade på Jolpan.
Vi på Fröja, Chris och Magnus, anlände redan på fredag eftermiddag. Vi mottogs på bryggan av Bengt och Gunilla. 
Innan kvällen hade vi blivit flera båtar och det blev förfika hos Göran och Birgitta tillsammans med oss tidiga anländare och huvuddelen av Finnhamns myggor. Redan då blev det full fart på båtsnacket. 

 Nästa morgon kl 11 var det samling och dagsplanering. Då hade även Anders anlänt, ensam i år.  

Nu började den spännande utforskningen av varandras båtar. Man blir alltid lika förvånad av att se hur många olika inredningslösningar och rigglösningar det finns på relativ lika båtar. Ytterligheterna var Beppe och Lenas Livia med totala nytänk, och vår egen Fröja med totalt original från 1979. 

 Tomas och Maria skrämdes lite genom att komma sent inglidande med bredsladd  i sista minuten. De skulle stå för en viktig programpunkt …. 

16.05 hälsade Bengt officiellt välkommen med  bubbel och tilltugg. 

Nu var det dags för Tomas och Maria. De hade träffat Jeremy Bagshaw som med sin OE32, Olleanna , seglat Jorden runt i  kappseglingen Golden Globe Race. Deras föredrag var mycket levande och engagerande som det alltid är när de har ordet. Men vi fick verkligen en inblick i hur Jeremy hade haft det. 

 

 Sen var det dags för middag med egen medtagen mat. Solen sänkte sig över viken och myggorna tog mer och mer plats. Detta hindrade dock inte oss att ventilera alla möjliga samtalsämnen. Stämningen var på topp.

 

Så småningom vidtog allsången med enmansorkestern Magnus. Vi satte oss vid bryggfästet för att få största möjliga korsdrag och på det viset undvika några myggor. Vi sjöng tills det blev för mörkt för att  läsa texten i vishäftet. 

Söndag morgon ägnade vi åt de sista båtbesöken och avskedsfika på berget.  

Här kom det även upp en fråga om en eskader till nästa år.  

Kom gärna med förslag till gruppen. 

 Vi som var där : 

OE38 Bombibitte med Göran och Birgitta
OE36 Röde Baron med Bengt och Gunilla
OE36 Fröja med Chris och Magnus
OE36 Coyotte med Anders
OE32 Livia med Beppe och Lena
OE32 Daphne med Tomas och Maria 

 Tack för en mysig träff. Vi ser redan fram emot nästa år. 

Chris och Magnus på Fröja.