Formar till OE32

Tänk vad spännande om vi kunde få se en nytillverkad OE32:a. Omöjligt är det inte. Formarna finns kvar och har fram tills nu funnits i Tyskland hos Eggers Bootsbau i Emden. Vad OE-klubbens styrelse erfar så kommer ägaren av varvet att få ändrade levnadsomständigheter och vill göra sig av med formarna. Här behöver vi lite idéer från er medlemmar. Styrelsen gör bedömningen att vi i OE-klubben inte själva mäktar med att ta hand om formarna. Det behövs rejäla utrymmen för förvaring och lyftmöjligheter etc. Vi funderar på om det skulle finnas något varv eller någon privatperson med rätt sorts resurser som skulle kunna ta hand om dem. Man kan ju också tänka sig att man räddar vissa delar som tex formar för luckor, roder och mallar för inredningsdetaljer och därmed bevarar resurser för att kunna tillverka reservdelar. Vi vill uppmana er medlemmar att fundera kring detta. Hör gärna av er till klubben om ni har några idéer om hur dessa formar skulle kunna bevaras eller om ni känner till någon som skulle kunna ta hand om dem och använda dem på ett meningsfullt sätt. E-post till OE-klubben:  klubben@oeyc.org

 

OBS! Detta är ej de formar som näms i texten.
OBS! Detta är ej de formar som näms i texten.
OBS! Detta är ej de formar som näms  i texten.
OBS! Detta är ej de formar som näms i texten.

3 tankar kring ”Formar till OE32

  1. Hej,
    Vi byggde en Allehro 27 i Nyköping för ganska många år sen. Alldeles utmärkta lokaler. Vad som hänt där vet jag inte, men kanske något att kolla upp ?

  2. Starta båtbyggarskola med hjälp av bidrag från stat, kommun, EU och sponsring av leverantörer. Elever bidrar med en insats och ideellt arbete och sedan säljs båten, ev med liten vinst. (Köparen är helst med från start).

  3. Om inte jag har fattat fel har Eggers också formarna till OE33…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.