Årsmöte 2022 i teatermiljö

Årsmötet 2022 skedde i en helt annorlunda miljö än vad vi har varit vana vid tidigare. Den rymliga och mörka teatermiljön utgjorde en suggestiv bakgrund som placerade oss deltagare i ett lite annorlunda förväntansfullt tillstånd. Med mötesordförande Leif Lexell och mötessekreterare Bengt Guvå placerade på scenen – upphöjda och belysta – och vi andra i bänkraderna skapades förväntningar om att få uppleva teatralt drama snarare än ett stillsamt årsmöte i OE-klubbens regi. Men så fort ordförande tagit till orda och deklarerat mötet öppnat bröts suggestionen och därmed placerades vi övriga helt korrekt i den krassa årsmötestraditionen.

Sekreterare Bengt Guvå till vänster och urdförande Leif Lexell

Men detta är att gå händelserna lite i förväg. Kent Ekberg som tillsammans med Kajsa Nordin driver Teater Reflex hade dessförinnan i teaterns foajé bjudit oss deltagare på en välkomstdrink samt snittar. En timmes mingel senare satt vi inne i teatersalongen och lyssnade till Kent som berättade om teaterns verksamhet samt de mödor som krävs för att driva teater.

Kajsa Nordin
Kent Ekberg

Men nu åter till kronologin. Leif Lexell har hälsat oss välkomna och presenterat dagordningen för mötet. Det vanliga formaliat körs snabbt igenom. Anders Stenström läser upp, icke närvarande, revisor Birgitta Holmbergs rapport om tillståndet i klubbens ekonomi. Denna befanns vara i sådant skick att ansvarsfrihet för styrelsen kunde beviljas.

Fredrik Mossberg redogör för ekonomin

Mötets viktigaste punkt står på tur – val av ordförande samt två ledamöter på två år. Leif Lexell, vår nuvarande ordförande, vars mandatperiod hade utgått föreslogs som ordförande. Bengt Guvå och Beppe Backlund som också stod på tur att avgå ombads att stanna kvar på sina poster och accepterade den önskan.

Till revisorer för ytterligare ett år valdes sittande Birgitta Holmberg och Ralf Marek. I valberedningen behövde bortgångne Lennart Hjelm ersättas. Anders Stenström klev in och valberedningen består nu av Göran Häger och Anders Stenström.

Årsavgiften fastställdes till att gälla lika som föregående år, dvs 100 kronor.

Inga ärenden – vare sig som hänskjutits av styrelsen eller anmälts till styrelsen hade inkommit.

Därmed var årsstämman avslutad och den informella delen av mötet tog vid igen. Under tiden årsmötet pågått hade middagsbord dukats upp i foajén. Kajsas fisksoppa avnjöts och fick beröm. Att döma av allt mummel som hördes kan man på säker grund hävda att stämningen var hög. I ett hörn av foajén hade en liten scen också riggats upp. När skramlet av bestick avtagit dök Cecilia Thorngren med ackompanjatören Claes von Heijne upp och intog den lilla scenen. Till kaffet samt desserten underhöll de oss deltagare med visor och småprat och teatersuggestionen var åter på plats.

Kajsas fisksoppa smakade gott
Cecilia Thorngren och Claes von Heijne

Allt tar fort slut, särskilt det som är trevligt, så även denna gång. Med upplevelsen av Cecilia Torngrens sång kvar i sinnet bröts taffeln. Några måste skynda hem till västkusten. Andra till ditten och datten, men några av oss hade inte fått nog av samkväm utan träffades hemma hos Lars och Katarina Tullstedt som lämpligt nog inte bodde så långt från teatern. Vad som hände där får berättas i ett annat sammanhang. Här återstår bara att tacka alla som ställt upp och gjorde tillställningen till det den blev – särskilt riktar vi ett tack till Kent och Kajsa samt Cecilia och Claes. Några av oss vill nog säker även tacka Lars och Katarina för initiativet att bjuda hem mötesdeltagare till sig.

Beppe Backlund