Seglingar

Mother Of  PearlSeglingar, både när och fjärran
Våra seglingsvanor varierar. Somliga seglar i skyddade hemmavatten, andra ger sig ut på längre färder – kanske till våra nordiska grannländer, de baltiska länderna, Nordsjökusterna eller till Medelhavet. Åter andra ger sig iväg på mycket långa färder under lång tid – kanske till och med jorden runt.

Olle Enderleins båtar har visat sig vara goda seglare, kanske inte de snabbaste längre men alltid trygga och med behagligt rörelsemönster. Främst är det OE32 och OE36 som återfinns på världshaven, men det beror snarare på tillgång och storlek än någon skillnad i sjövärdighet mot de andra syskonen. Dessutom passar de ypperligt för kustsegling, speciellt när det blåser i. Kostern OE32 är verkligen ritad för långa havspassager, men har också visat sig mycket lämplig för kanalfärder tack vare det ringa djupgåendet på 1,50 m.

Här har vi samlat reportage och resebrev från seglande båtar, bidra du också! Det är lika trevligt att läsa om en gourmet-segling över en helg som att kämpa mot rytande stormar i södra Stilla Havet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *