Sommarträff och eskader på ostkusten

Inbjudan till sommarträff 14-15 augusti

Lördagen den 14 augusti kl. 13 samlas vi för den traditionsenliga sommarträffen.

Vi har valt att förlägga träffen till Finnhamn. Dvs. samma plats som 2020. Erfarenheterna av Finnhamn var goda och gav oss såväl bra ankringsmöjligheter som trevlig natur som passade för seglarmöte.

Tanken är att vi möts på lördagen 14 augusti kl. 13 

Eftermiddagen kan vi använda till besök i varandras båtar och fritt umgänge på Coronaavstånd.

Under senare delen av eftermiddagen har vi någon programpunkt som avslutas med en drink innan vi plockar fram grillar och vad ni önskar för kvällens middag. Det blir alltså ”båtvis” matlagning.

Vi hoppas på bra väder och att kan äta tillsammans på berget.

På söndag förmiddag fikar vi tillsammans innan avfärd mot hemmahamnen eller nya mål.

Anmälan till sommarträffen senast 31/5 på ostkustarr@oeyc.org

Inbjudan till eskadersegling 15 – 21 augusti

Söndagen den 15 augusti avseglar sommarens OEYC-eskader från Finnhamn. Vi har länge arbetat med att arrangera eskadern kring ett Ewert Taube- tema. Detta är inte helt enkelt då det är svårt att hitta platser som passar att besöka. Det måste både fungera med tilläggning av alla båtar och med möjligheter att göra ett program om just Ewert Taube. Vi har därför valt att vidga temat till: En eskader där vi besöker intressanta platser och möter kulturpersoner t.ex. Taube.

Preliminärt seglar vi t.ex. till Furusund, Fejan, Lygna, Sjösala och ytterligare någon plats. Arbetet med programmet pågår fortfarande. Idéer tas tacksamt emot.

Under eskadern svarar varje båt för sin matlagning och sitt hushåll. Vi kommer troligen att äta på restaurang 1-2 gånger under veckan.

Just nu har vi 5 anmälningar till eskadern men fler är välkomna. För att få plats med båtarna i olika hamnar begränsar vi antalet båtar till ca 8.   

Avgift per båt är prel. 800:-. Avgiften avser gemensamma kostnader för t.ex. guidning , inträde, gåvor till värdar, mm. Hamnavgifter betalas av resp. båtägare.

För vår planering behöver vi bindande anmälningar senast 31 maj.

Anmälan till eskadern senast 31/5 på ostkustarr@oeyc.org

Välkomna

Bengt Marianne

0703653851 0708800224