Ardanza

Snart färdigbyggd OE32

De flesta OE-båtar är färdigbyggda sedan länge. Ett och annat skrov hann dock nätt och jämt lämna formen på varvet innan det hamnade på någon mer eller mindre undangömd plats. Ägaren hade gett upp bygget på ett tidigt stadium och lämnat ”båten” åt sitt öde. En sådan ”båt” hittade Åke Carlsson 1997. Skrovet hade stått orört hela 17 år efter byggstarten 1980. Här berättar Åke om hur han återupptagit bygget.

akeportratt

Jag, Åke Carlsson, är en riktig landkrabba som större delen av mitt liv mest halkat omkring på fruset vatten. Jag är uppväxt i Gröndal, Stockholm och flyttade till Värmland 1970. Tyvärr känner jag mig lite ”offside” med material och utbildning på den nya hemorten. Storstadsområdena har ett större utbud med kurser, träffar etc.

Jag har ringa erfarenhet av seglingsliv med fyra säsonger på Vänern i en Albin Accent.

Skrovet till min OE 32:a började byggas i oktober 1980 på Sundsörs Båtvarv. Byggare var bröderna Mats och Per Lindahl. Skrov och däck skruvades ihop och därefter fraktades ”båten” till Åseda i Småland. Där har hon förvarats fram till sensommaren 1997, då hon förvärvades av mig. Inget ytterligare arbete hade utförts sedan skrovet blev ”färdigt” 1980.

Det återupptagna bygget av vad som skall bli min OE 32:a är ett intressant och arbetsfyllt projekt. Jag ser arbetet som utbildning – ”livet är att lära”. Kunskap får jag söka hos andra människor som har vänligheten att dela med sig av sina erfarenheter. Av olika anledningar har jag inte fått den tid jag önskat tillsammans med båten, men jag envisas med att få henne sjöklar.

Ardanza – som hon skall heta – förses med en ny 3-cylindrig Yanmardiesel på 40 hk och en 3-bladig fast propeller.

diskhoHon får varmvattenberedare med dubbla slingor inklusive elpatron. Vidare vattenburet värmesystem med en dieselkamin av typen Reflex intill masten i salongen. Jag har kompletterat med 230 V elpatron och 12 V värmefläkt som är kopplad till motorns kylvattensystem. Pentryt utrustas med en gasolspis av märket Eno-Gascogne med ugn samt en kylbox som kyls av Isotherm SP ASU. Pentryt är nu halvfärdigt.

Båten utrustas med 2 st. Viking handlänspumpar.

Jag har tänkt att montera en Furlexrulle på peke samt ett löstagbart förstag med pelikanhake på ordinarie förstagsfäste samt anordning för självslående fock.

stickkoj skans

Skansen (förpiken), toaletten och garderoben är i stort färdiga.

salong elcentral

Jag arbetar nu med salongstaket samt med navigationsplatsen (kabeldragning, elcentral 12 V och 230 V intag).

Åke Carlsson