Ostkustens sommarträff 2018

Ostkustens sommarträff den 18-19 augusti genomfördes på scouternas Vindalsö i Stockholmsskärgård. Ordnat, fixat och planerat hade Marianne Heijbel och Bengt Guvå gjort. Kl 14.00 skulle vi vara samlade och deltagande båtar droppade in inom spannet av två timmar. Scouternas betongbrygga blev en trygg förtöjningsplats då vinden väntades bli frisk och en del sjö från vaxholmsbåtarna gjorde sig påmind. Vi valde att lägga båtarna långsides två och två.

Samtal med båttema kom igång ganska omgående och några kände varandra från tidigare träffar och kunde igenkännande återbesöka redan tidigare besökta båtar. Andra hade inte träffats innan och fick nu en chans att bekanta sig med varandra och varandras båtar. Särskilt roligt var det att välkomna två nya medlemmar – Karin och Locky Grant som med ett och ett halvt årige Charlie ombord galant kom inglidande i en nyinköpt OE36:a.

Karin och Locky Grant anländer i sin nyinköpta OE36:a

Sedan blev det dags för gemensamma aktiviteter. Vi gav vi oss i väg på en trixig och snirklig tipspromenad. Det trixigt bestod inte så mycket i den fysiska utmaningen utan mer i den kunskapsmässiga. Kluriga frågor hade knåpats ihop av arrangörerna och kom oss att lämnas i tvivel om vi något hade lärt under den tid vi vandrat på jorden. Så klokt då av arrangörerna att förlägga den traditionella välkomstträffen – där det inmundigas mousserande vin – till efter tipspromenaden. Genom vinets stärkande krafter återfick vi något av den självrespekt som så snöpligt berövats oss under promenaden, och vi kunde därför morska upp oss i tid inför den stundande middagen.

 

Vinden tilltog under kvällen och vi fann för gott att äta den medhavda middagen inomhus i Sjöstugan som vi fått tillstånd att disponera. Det blev trevliga samtal i stearinljusens sken med vinden frisk utanför tills becksvarta mörkret föll och tiden var mogen för skönhetssömn. På osäkra stigar och med ljuset från enstaka mobiltelefoner som ledhjälp, lyckades vi vingla tillbaka till bryggan och krypa ner i gungiga båtar. Ingen ramlade i sjön och detta faktum får väl tas som en framgång. Om sömnen blev skön ska vara osagt, åtminstone några av oss syntes flera gånger ute i snålblåsten försöka dämpa ryck och knak från tampar och pollare.

 

Middag i båthuset

Av nattens vedermödor syntes intet morgonen därpå. Alla var glada och en del kände sig inte klara med den båtesyn som påbörjades dagen innan. Alltså, mer besök i båtarna och samtal om olika lösningar på det ena och andra problemet. En gemensam kaffestund avslutade träffen varefter somliga seglade, andra motortuffade mot hemmahamnen.

Ett stort tack till Marianne Heijbel och Bengt Guvå som ordnat denna fina träff.

 

 

Deltagare Vindalsö 18-19/8 2018
Backlund Beppe OE32 Livia
Eklund Bo Elisabet OE32 Carpe Diem
Guvå Bengt Gunilla OE36 Röde Baron
Heijbel Marianne,
medföljande ombord Lova
Hjelm Lennart Elisabeth Oe36 Aurora
Höglund Lars Annika Oe36 Caramia
Tullstedt Lars Katarina Oe33 Lova
Grant Locky Karin OE36 No name