Reportage från ostkustens sommarträff 2015

IMG_7607Ostkustens sommarträff den 15-16 augusti genomfördes liksom förra sommarens träff på Navigationssällskapets klubbholme Skepparholmen utanför Ingarö i Stockholmskärgård. En vecka innan träffen hade Lennart Johansson, som skulle vara värd för träffen, ringt mig och sagt att han fått förhinder och undrade om jag kunde vara först på plats och styra upp träffen. Eftersom jag tänkte delta så var det inga problem. Nu hade vi hoppats på många deltagande båtar eftersom vädret skulle bli bra. Tyvärr blev vi bara fyra båtar, två Oe 32:or och två 36:or. Först kom Marianne Heijbel och Jan Freudmann med sin Oe 36:a Felicity tätt följd av Peter och Monica Sederholm på Oe 36:an Margareta.

IMG_7605
Reportagets författare Beppe Backlund med Livia först på plats

 

IMG_7612
Marianne Heijbel och Jan Freudmann lägger till

 

IMG_7613
Peter och Monica Sederholm på ingång
IMG_7614
Bad och fika innan alla hade samlats

 

Vi hann fika och bekanta oss med varandra innan Eva-Mi Jungfeldt dök upp med sin Oe 32:a Kompis. Med ombord fanns Irina och Ulla, två seglarvänner till Eva-Mi. Nu var vi fyra båtar och i alla fall åtta personer som skulle utgöra sommarens ostkustträff.

IMG_7617
Oe 32:an Kompis med Skeppare Eva-Mi Jungfeldt samt gastarna Ulla och Irina
Bastubryggan på öns västsida var bästa platsen att öppna champagnen på och med ett lagomt skålande invigdes sommarens träff. Skepparholmens stora grill kånkades fram och de flesta av oss hade något med som lämpade sig att grilla.
IMG_7619
Skål för OE-klubben
 Det blev en trevlig sommarkväll med umgänge och intressanta berättelser ur minnet från olika båtäventyr som deltagarna varit med om. Särskilt minns vi Eva-Mis skildringar av en resa hon gjorde som barn med sina föräldrar i mitten på 60-talet genom Europas kanaler och floder och genom Donau deltat till Istanbul. Det här var ingen enkel kanaltur på den tiden och det framgick att det stundtals hade varit en del dramatiska situationer innan de med motorbåten tog sig genom Donau deltat och nådde Istanbul.
IMG_7622
Alle deltagare på bild utom fotografen Peter Sederholm
En naturligt punkt på sådana här träffar brukar vara att gå båtesyn i deltagarnas båtar. Detta brukar vara populärt eftersom våra båtar är likartade men ändå olika till utrustning och utförande. Det mesta av båtesynen genomfördes dagen efter. Tyvärr var det få båtar. Hade det varit många hade det kunnat bli mycket mer av diskussioner om olika utrustnings-och inredningslösningar och mer att lära sig. Till nästa års sommarträffar på väst- och ostkusten önskar vi oss många fler deltagare så att erfarenhetsutbytet blir så rikt som möjligt.
Deltagare vid denna klubbträff

Båt Namn Besättning
OE32 Livia Beppe Backlund
OE32 Kompis Skeppare Eva-Mi Jungfeldt, gastar Ulla och Irina
OE36 Margareta Peter och Monica Sederholm
OE36 Felicity Marianne Heijbel och Jan Freudmann

Beppe Backlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *