Övriga artiklar

Övertagande av en OE 32

ljungbat

Våren 1998 övertog hustrun och jag, efter femton år i en träfolka, en välhållen OE 32 (eventuellt nr 140 enligt ordförande Biörns efterforskningar). Båten är byggd någon gång 1981–82 och skulle enligt förre ägaren vara varvsbyggd, något jag vid närmare studium betvivlar. Hon är i varje fall välbyggd och har en mycket vacker, välbevarad och strax innan vårt övertagande uppfräschad inredning i mattlackad teak.

I detta aktstycke vill jag dela med mig av de erfarenheter vi hittills gjort och beskriva de förändringar vi tyckt vara lämpliga. Det är att notera att jag inte är någon båtbyggare. Jag är varken specialist eller speciellt övad i båtmekande, men jag är en hyfsat händig tekniker med visst formsinne.

Läs mer…

 

Från träfolka till OE 32

Lars och Cajsa Ljung i Ljungskile bytte år 1998 från träfolkan ”Veronica” till OE 32:an ”Calluna”. Lars slutsatser kan väl sammanfattas som ”avsevärt höjd livskvalitet”.

Många år av funderingar föregick bytet från en liten rar träfolka till ett stort och respektingivande plastfartyg. Funderingarna innefattade även totala avvikelser som stuga i havsbandet och privathelikopter, men det räckte med en liten annons i Göteborgsposten en blöt skärtorsdag för att skingra dimmorna och ena familjen mot det enda tänkbara målet.

Läs mer…