Påminnelse om anmälan till ”Teknisk träff via Zoom”

Har du tänkt deltaga i den tekniska träffen via Zoom så är det hög tid att anmäla sig, se inbjudan i föregående inlägg nedan.
Tyvärr kommer huvudtemat”erfarenheter från installation och användning av elmotor i OE-båt” att utgå på grund av att de som skulle hålla i detta har fått förhinder.

Det har kommit in ett antal andra frågor och planen är nu att vi under träffen diskuterar erfarenheter och lösningar kring dessa frågor och kanske andra som kommer upp under träffen.

Frågor från Joakim Sörensen:

1. Byta propeller från den trebladiga fasta installation till en foldingproppeller. Finns någon erfarenhet på plus och minus eller tips på bra produkt?

2. Min mastheadrigg saknar idag ett babystag som den tidigare ägaren tagit bort. Vilka risker finns med avsaknaden av staget? Jag har vart inne på att sätta ett kutterstag med en självslående fock i stället som även framöver kan nyttjas för exempelvis en stormfock eller lättvindsgenua eller liknande. Någon som gjort något liknande och kan dela med sig av sina erfarenheter plus och minus?

3. Jag har funderar på att utöka befintlig vattentank under v-ruffen, klarar båten av den utökade tyngden fram utan att bli för djupdykande i höga vågor eller bör extra tankar i stället placeras i exempelvis sofforna?

Frågor från Ulf Ekendahl:

Byte av motor

Byte av toalett

Avmontering av en så kallad spolpump som är kopplad som en högpresterande länspump

Avvikelser från standard ritning vid bygge av båt…

 

Välkommen med din anmälan och gärna fler frågor att diskutera.

Vänliga hälsningar
Styrelsen