Årsmöte 2017

nordens_ljus

Ost-och västkusten turas om att hålla årsmöte vartannat år. I år var det ostkustens tur och mötes förlades till pråmen Nordens ljus mitt i centrala Stockholm. Ett 30-tal medlemmar hade lockats till att närvara varav fyra stycken nya. Det är alltid roligt med nya medlemmar och vi andra gjorde allt för att de skulle trivas.

IMG_9071
Tomas Richter är vice ordförande i klubben Nordens Ljus

 

Mötet inleddes med att vice ordföranden för klubben Nordens Ljus, Tomas Richter höll ett anförande. Han berättade om klubbens aktiviteter och lite om dess tillkomst. Under Tomas trevliga berättande växer bilden fram av Nordens Ljus som en mysig och lättsam sammanslutning utan  spår av snobbism – helt enkelt, alla är välkomna med intresse för klubbens ordnade aktiviteter. Aktiviteter förläggs både inom-och utombords. Ombord på pråmen äter man god mat, tar del av aktuell konst som månadsvis visas i galleriet, umgås i baren och lyssnar till musik framförd av inbjudna musiker. Något är pågång ständigt. Pråmens krog heter Harö Krog och har öppet för allmänheten varje vardag mellan 11.30- 14.00. Utombords anordnas fysiska aktiviteter av typen tennis och boule. Som sagt- alla är välkomna att bli medlem och i dagsläget är man ca 350 medlemmar. De som är intresserade kan kika in på klubbens hemsida för att få veta mer om allt man erbjuds som klubbmedlem i Nordens Ljus. En utställning – HRÆVARELDUR -med 28 isländska grafiker pågick och utgjorde en fin inramning till vårt möte.

OEYC:s ordförande Leif Lexell
OEYC:s ordförande Leif Lexell

Dags för OEYC:s formella årsmöte. Sittande ordförande Leif Lexell valdes till att hålla i klubban även under stämman. Dragningen gick friktionsfritt och två nya ledamöter valdes in som ersättare för avgående Lars Tullstedt och Per Rosquist. Dessa två är Sven Sundgren bosatt i Sorunda på ostkusten och Fredrik Mossberg från Uddevalla. Vi hälsar Sven och Fredrik välkomna in i styrelsen. Valberedningen bibehölls liksom revisionen.

Nye styrelsemedlemmen Sven Sundgren
Nye styrelsemedlemmen Sven Sundgren

Det är med viss ledsamhet vi accepterar Lars och Pers vilja att utgå ur styrelsen p.g.a tidsbrist och mycket annat engagemang. Lars flaggade för att om situationen ändras kan han tänka sig att engagera sig igen. Det tackar vi för. I övrigt redogjorde klubbens kassör Bengt Guvå för klubbens ekonomi. Detta är Bengts första årsredovisning efter att han tog över efter Lars Ljung förra året. Han konstaterade att ekonomin är i god ordning. Dock är utfallet ca 10 000 kr lägre än förra året pga kostnader för klubbens 40-årsfirande i Gränna i höstas.

OE-klubbens kassör Bengt Guvå längst till höger
OE-klubbens kassör Bengt Guvå längst till höger

Ovanstående är viktiga punkter på dagordningen under ett årsmöte men kanske efterföljande middag och samkväm ändå är höjdpunkten. Som Marianne från styrelsen uttryckte det när hon under middagen skulle säga några ord till församlingen – ”av det ljudliga sorlet att döma verkar det som ni trivs”. Och det stämmer; vi trivdes. Lyssnade man till de många samtalen kunde man höra allt från det obligatoriska ”fixa med båten ämnet”  till observerade ejderflockar i skärgården och tjusningen i att bo på en liten ö. Tack alla för att ni bidragit till samtalsämnen och den goda stämningen och tack till Tomas Richter för din närvaro och presentation av klubben Nordens Ljus och framförallt ett tack till Marianne från styrelsen genom vars försorg vi fick komma till Nordens Ljus.

IMG_9083
Marianne Heijbel i vitt och ledamot i OE-klubben övervakar att allt går rätt till. Marianne är den som valt plats för årsstämman 2017 och ansvarar för klubbens Stockholmsaktiviteter

IMG_9084

Utsikt ut över Karlbergskanalen
Utsikt ut över Karlbergskanalen

IMG_9082 IMG_9078

En reaktion på ”Årsmöte 2017

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.